معرفی کتاب
معرفی کتاب «هوش مصنوعی و آموزش: شکل دهی آینده یادگیری»
با مشارکت دکتر اسماعیل زارعی زوارکی، استاد تمام گروه آموزشی تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی
کتا ب «هوش مصنوعی و آموزش: شکل دهی آینده یادگیری» با عنوان اصلی Artificial Intelligence and” “Education: Shaping the Future of Learning به زبان انگلیسی، در شهر لندن، کشور انگلستان و توسط انتشارات IntechOpen تدوین و به چاپ رسیده است. تألیف این کتاب که توسط ۴۴ تن از استادان و پژوهشگران بینالمللی انجام شده، حدود ۲ سال به طول انجامید. سرانجام این کتاب در ۱۳ فصل و ۲۸۸ صفحه، در تاریخ دوم اکتبر ۲۰۲۴ میلادی به چاپ رسید. ویراستار اصلی کتاب مذکور، جناب آقای پروفسور سیف الدین کادری، عضو هیأت علمی گروه «علوم کامپیوتر و ریاضیات» دانشگاه آمریکایی-لبنانی بیروت در لبنان وگروه «علوم داده های کاربردی» کالج دانشگاه نوروف کریستیانسند کشور نروژ می باشد.
لینک دانلود رایگان کتاب و مشخصات کتاب شناسی:
https://www.intechopen.com/books/1003684
Published 02 October 2024
Doi10.5772/intechopen.1002135
ISBN978-0-85466-781-9
Print ISBN978-0-85466-782-6
EBook (PDF) ISBN978-0-85466-783-3
Copyright year2024
Number of pages288
Part of the book series Artificial Intelligence
Issn2633-1403
در چشمانداز قرن بیست و یکم که به سرعت در حال تحول است، هوش مصنوعی به یک نیروی دگرگونکننده در بخشهای مختلف، از جمله آموزش تبدیل شده است. کتاب «هوش مصنوعی و آموزش: شکل دادن به آینده یادگیری»، به برریسی تأثیر قابل توجه هوش مصنوعی بر پارادایم های آموزشی و بحث در باره فرصتها و چالشهایی که به همراه دارد میپردازد. هدف اصلی این کتاب این است که به مربیان، سیاستگذاران، دانشجویان و علاقهمندان به فناوری، درک جامعی از چگونگی تغییر شکل دادن محیط آموزشی توسط هوش مصنوعی ارائه دهد.
از تجربیات یادگیری شخصی و سیستمهای آموزشی هوشمند گرفته، تا کاراییهای اداری و ملاحظات اخلاقی جدید و یکپارچهسازی هوش مصنوعی در آموزش، راه را برای آیندهای هموار میکند که در آن یادگیری در دسترستر، جذابتر و متناسبتر با نیازهای فردی باشد. همانطور که ما این تحول را دنبال میکنیم، پرداختن به پیامدهای هوش مصنوعی بر مدلهای آموزشی سنتی و بافت اجتماعی بسیار حائز اهمیت است. این کتاب به دنبال ایجاد یک گفتگوی متفکرانه در مورد نقش هوش مصنوعی در آموزش است و خوانندگان را تشویق میکند تا درباره ظرفیتهای آن برای افزایش نتایج یادگیری و آماده کردن دانشجویان برای دنیای مبتنی بر هوش مصنوعی، بیندیشند.
هدف این کتاب با تلفیق بینشهای نظری، مثالهای عملی و دیدگاههای رویایی، الهام بخشیدن به نوآوری و تفکر انتقادی است. تیم نویسندگان کتاب امیدوارندکه این کتاب به عنوان یک منبع ارزشمند برای کسانی که به پیشرفت آموزش در عصری که توسط پیشرفت تکنولوژی و نبوغ انسانی تعریف شده است، خدمت کند. دکتر اسماعیل زارعی زوارکی، عضو هیأت علمی و استاد تمام گروه «تکنولوژی آموزشی» دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان نویسنده فصل سوم این کتاب، در باره هوش مصنوعی برای افراد با نیازهای ویژه سخن گفته است. هوش مصنوعی از ظرفیتها و قابلیتهای بسیار بالایی در آموزشهای ویژه برخوردار بوده و نسبت به گذشته تقویت و ارتقاء یافته است. به ویژه در زمینه آموزش، تدریس و یادگیری، پیشرفتهای چشمگیری اتفاق افتاده و در حال رخ دادن است. نمونههایی از هوش مصنوعی مبتنی بر فناوریهای کمکی وجود دارد که میتواند به افراد با نیازهای آموزشی ویژه کمک کند تا به محتوای آموزشی دسترسی داشته و با آنها تعامل داشته باشند.
در فصل سوم این کتاب، فرصتها و قابلیتهای هوش مصنوعی برای افراد با نیازهای آموزشی ویژه، بخصوص در فرآیند تدریس و یادگیری، معرفی و تحلیل شده است. انواع فناوریهای کمکی مبتنی بر هوش مصنوعی برای افراد با نیازهای ویژه توضیح داده شده است. همچنین در این فصل از کتاب با توجه به اهمیت رویکردها و مدلهای طراحی آموزشی در فرآیند تدریس و یادگیری افراد با نیازهای آموزشی و یادگیری خاص، رویکرد و الگوی یادگیری تلفیقی در آموزش ویژه معرفی شده و مؤلفههای اساسی و زیر مؤلفههای آن توضیح داده شده است. در پایان این فصل از کتاب، به مطالعات موردی کشور ایران که توسط نویسنده فصل سوم کتاب حاضر در این زمینه انجام شده است، اشاره شده است.
این کتاب بسیار ارزشمند در زمینه هوش مصنوعی و آموزش، توسط دکتر اسماعیل زارعی زوارکی و همکاران ایشان در دانشگاه علامه طباطبائی در حال ترجمه است و به زودی به زبان فارسی در اختیار جامعه علمی ایران و دیگر کشورهای فارسی زبان قرار خواهد گرفت.
نظر شما :